Infeksionet e rrugëve urinare (1)

Infeksionet e rrugëve urinare

Në çdo 5 gra 1 prej tyre në jetën e saj të paktën një herë ka kaluar një infeksion të rrugëve urinare. Megjithëse këto infeksione janë të lehta për tu kuruar nëse lihen pas dore mund të shkaktojnë probleme serioze me veshkat. Këto infeksione kanë dhimbje, bëjnë që personi të nxitojë për në banjë dhe kur vete mezi zbrazet dhe ka diegie të urinës. Herë pas here shfaqet edhe hemoragji në urinë (ngjyrë e kuqe). Ndryshimi i ngjyrës së urinës, era e keqe e saj dhe prishja e kthjelltësisë së saj mund ta merakosin të sëmurin. Rrugët urinare ndahen në të poshtme dhe të sipërme. Në të poshtmet përfshihen uretra dhe fshikëza e urinës. Në të sipërmen përfshihen veshkat dhe  ureteret. Rrugët e poshtme infektohen më shpesh.

Infeksionet e rrugëve të poshtme të urinës

Nëse ankesa juaj është thjesht djedie gjatë urinimit me shumë mundësi problemi juaj është me uretrën. Kjo gjendje quhet uretrit. Zakonisht shkaktohet nga mikroorganizmat që transmetohen nëpërmjet marrëdhënieve seksuale. Gjithashtu edhe kateteret (sonda e urinës), kremrat vaginal, ndërhyrjet kirurgjikale të asaj zone dhe alergjia karshi lëndëve lubrifikuese mund të jenë shkaktarët e tjerë. Nësed infeksioni ngjitet më lartë atëherë përfshihet edhe fshikëza e urinës dhe kjo gjendje merr emrin cistit. Zakonisht cistiti dhe uretriti shfaqen bashkë. Këto infeksione mund të përsëriten.

Infeksionet e rrugëve të sipërme urinare

Nëse infeksionet e rrugëve të poshtme nuk kurohen ashtu si duhen infeksioni mund të ngjitet deri tek rrugët e sipërme urinare. Nëse edhe veshkat infektohen atëherë kjo gjendje e merr emrin pyelonefrit. Pyelonefriti është një sëmundje që duhet kuruar patjetër urgjentisht. Këtu ankesat janë më të shumta dhe ka dhimbje të pasme të zonës poshtë brinjëve. Veç nga cistiti këtu ka temperaturë, të vjella, ethe etj. Nëse nuk kurohet mund të kronizohet deri sa mund të përfundojë me insufiçencë të veshkave.

Përse më shumë tek gratë?

Tek femrat infeksionet e rrugëve urinare shfaqen rreth 25 herë më shumë se tek meshkujt. Edhe në vitet e para të menopauzës kjo përqindje rritet edhe më shumë. Shkaku kryesor është anatomia e ndryshme nga e meshkujve. Urina normalisht është sterile (nuk përmban mikroorganizma). Në rast infeksioni mikroorganizmat zakonisht vijnë nga jashtë trupit. Urina dhe presioni i saj gjatë zbrazjes janë edhe një pastrues mekanik i këtyre rrugëve. Por disa bakterie si E.Coli e cila gjendet në zorrë pasi del me naë të feçesit gjatë pastrimit mund të kaloj nga anusi tek uretra (organ në formë tubi nga del urina). Meqë uretra e femrës është më e shkurtër rruga që do të përshkaojë bakteria deri në fshikëz është më e shkurtër, kjo sjell infeksione më të shpeshta. Gjithashtu edhe higjena luan rol të rëndësishëm. Pastrimi i veshmbathjeve po gjithashtu. Nëse pas tualetit pastrimi bëhet nga pas para (nga anusi drejt vaginës) kjo rrit infeksionet.
Edhe traumat fizike gjatë marrëdhënieve rrisin infeksionet. Mos bërja synet tek meshkujt rrit infeksionet (shih artikullin” Të bërit synet “në faqen tonë). Gjithashtu edhe disa ilaçe spermicide (që dëmtojnë qelizat e spermës për të ndaluar shtatzaninë) mund të vrasin e qelizat mbrojtëse të kësaj zone.

Gjatë shtazanisë në rrugët urinare ndodh një ngadalësi i lëvizjes së urinës (ndryshime hormonale). Kjo sjell që të ngelet një pjesë urinë  në fshikës ku shumë mirë mund të kolonizohen mikroorganizmat. Infeksionet e këtyre rrugëve gjatë shtatzanisë mund të mos japin shenja por mund të shkaktojnë lindje të parakoheshme, kjo bën që kur një shtatzanë shkon për kontrollin e rradhës edhe sikur mos të ketë shqetësime duhet të bëjë një analizë urine.
Edhe në menopauzë boshatisja e fshikzës dëmtohet. Me moshën edhe elasticiteti I muskujve dobësohet duke bërë që fahikëza të mos zbraset plotësisht. Edhe këtu urina e grumbulluar bëhet shkak për shumimin e mikoorganizmave. Gjithashtu edhe diabeti me sheqerin e ngritur në urinë ndihmon në shtimin e mikroorganizmave.

Vazhdon…

Në pjesën e dytë shenjat (simptomat), diagnostikimi dhe mjekimi i tyre.

                                                                                                                              Dr.Nurian Ohri

                                                                                                                           www.mjeku24.com

Post Author: Dr.Nurian Ohri

52 thoughts on “Infeksionet e rrugëve urinare (1)

  thjesht

  (Shtator 21, 2008 - 4:09 pasdite)

  Mirdita!
  Doktor une i kam ba analizat e urines mkan dal mir kurse kam probleme me urinimin e tepert a mund tjet kjo ndonje ftohje apo infektim.
  Far masa te mar.

  Dr.Nurian Ohri

  (Shtator 22, 2008 - 9:10 pasdite)

  I nderuar Z.Elmaz!

  Urinimi 3-4 herë ditën dhe një here natën është normal. Nëse veni shpesh për të urinuar diheni se mund të jetë ndonjë infeksion megjithëse ju thatë që analizat ju kanë dalë mirë (po nuk e di për çfarë analizash bëhet fjalë)dhe nuk e di a keni ndonjë shqetësim tjetër p.sh djegje në urinim apo temperatur apo nxitoni për të vajtur në tualet etj. Kurse nëse e keni fjalën për sasinë që ju shqetëson, mirë është të bëni nje herë analizat e sheqerit, të disa hormoneve të gjendrës mbiveshkore apo ADH dhe disa analiza për veshkat. Megjithatë mund të jetë edhe diçka e cila ka lidhje me mënyrën e jetesës si p.sh nëse pini shumë ujë, nëse pini lëngje me kafeinë si p.sh kafeja, lëngjet energjike, stresi, alkoli etj. Ose nëse dilni shpesh por nga pak dhe nëse jeni në moshë mbi 40 vjeç mirë është të vizitoheni edhe nga prostati.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  shblsh

  (Nëntor 13, 2008 - 2:41 pasdite)

  kam shqetesime gjate urinimit nje dite me kur shkova ne tualet urina ishte si e kuqe ne te murrme edhe kur nuk jam duke urinuar kam djegje te pjeses se poshtme s kam shqetesime nga veshkat a mundemi te informohemi

  Dr.Nurian Ohri

  (Nëntor 14, 2008 - 3:43 pasdite)

  I nderuar Z.Niku!

  Shenjat që treguat i ngjajnë një infeksioni të fshikzës së urinës kështu që duhet të kontaktoni me një mjek urolog për të bërë analizat e nevojshme që të gjendet shkaku i cili do të përcaktojë edhe kurën.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  ilda

  (Nëntor 15, 2008 - 1:11 pasdite)

  mirdita doktokr ju pergezoj per “faqen”.jam 16 vece.do doja tju pyesja per dicka.kam sekrecione ne ngjyr te bardhe ose te verdhe te zbardhur pa arome.mund te kem ndonje infeksion?ju faleminderit

  Dr.Nurian Ohri

  (Nëntor 16, 2008 - 12:53 paradite)

  E nderuar Znj.Ilda!

  Nëse sekrecionet janë të llojit që përmendët, nuk kanë erë, nuk shoqërohen me djegje urine apo dhimbje, nuk shoqërohen me hemoragji apo me kruajtje dhe nëse i keni vazhdimisht të tilla sekrecione me shumë mundësi janë pa problem pra normale.Nëse vini re ndonjë prej shenjave që thamë atëherë kontaktoni me një gjinekolog.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  shpresa

  (Nëntor 19, 2008 - 7:37 pasdite)

  PERSHENDETJE DOKTOR DASHTA ME JU PYET KAM PROBLEME GJAT BERJES TE URINES KAM DJEGSIM EDHE NGJYRA ESHTE E VERDH QKA MUNDET ME QEN PROBLEMI FALIMINDERIT PER MIRKUPTIM .

  Dr.Nurian Ohri

  (Nëntor 20, 2008 - 12:26 paradite)

  E nderuar Znj.Shpresa!

  Këto janë shenja infeksioni.Mirë është të bëni një vizitë dhe një analizë urine.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  ema

  (Nëntor 21, 2008 - 7:10 pasdite)

  jam nje 23 vjeqare edhe kam problem gjat mardhenjeve seksuale
  kam shum dhembje e nuk e di arsyen ,qe 2 vjet kam fillu me pas mardhenje por prap nuk po me hjeken dhimbjet .me tregoni ku eshte problemi ,faleminderit shum

  Dr.Nurian Ohri

  (Nëntor 22, 2008 - 12:46 paradite)

  E nderuar Znj.Ema!

  Ju këshillojmë një vizitë tek gjinekologu pasi sikurse mund të jeë psikologjike mund të jetë edhe një problem si p.sh infeksion ose disa sëmundje të tjera gjinekologjike.
  Së shpejti do të shkruajmë edhe një artikull më të detajuar për këtë temë

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  tringa

  (Nëntor 27, 2008 - 10:36 pasdite)

  jam 15 vjeqare dhe kam kruarje pas berjese se urines

  Dr.Nurian Ohri

  (Nëntor 27, 2008 - 11:09 pasdite)

  E nderuar Znj.Tringa!

  Po ndonjë shenjë tjetër a keni p.sh djegje gjatë urinimit ose dhimbje apo sekrecione vaginale etj.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  besarta

  (Nëntor 28, 2008 - 3:58 paradite)

  kam nje djegje urinare ne anen e djatht sekrecijome skam shum po ato qe i kam me mblidhen mrena ne vagin urinen e kam her shum te verdh her te bardh ju lutem kujt mund ti drejtohem cilit mjek

  Dr.Nurian Ohri

  (Nëntor 28, 2008 - 9:32 paradite)

  E nderuar znj.Besarta!

  Mirë është të shkon tek një mjek qoftë edhe mjeku i lagjes në poliklinikë për një analizë urine.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  tringa

  (Dhjetor 2, 2008 - 9:04 paradite)

  ka sekrecone te verdha edhe edhe ende nuk me kan ardhur mestacionet po ashtu kam kruarje mbrenda ne vagin .deri ne cilen mosh vin mostaconet.

  Dr.Nurian Ohri

  (Dhjetor 2, 2008 - 11:31 paradite)

  E nderuar Tringa!

  Shenjat duken te nje ınfeksıoni.Duhet te beni nje vızıte gjınekologjıke.Menstruacıonet tek ato vajza qe u jane shfaqur shenjat sekondare seksuale sı p.sh rrıtja e gjınjve dhe dalja e qımeve rreth organıt derı ne 16 vjeç konsıderohet normale.Nese edhe ato shenja nuk ı kane ardhur atehere derı ne 14 vjeç duhet te kıshın ardhur menstruacıonet.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  kaltina

  (Dhjetor 2, 2008 - 9:34 pasdite)

  jam 16 vjeqare dhe ende nuk me kan ardhurur mestracionet,nderisa shenjat sekundare me jan paraqitur.
  Nese nuk me vin mestacionet a paraqet ndonje rrezik.
  a eshte e nevojshme ti drejtohem gjinikologut.kam sekrecone te verdha si dhe therjen ne anen e mbenshem te vagines.

  Dr.Nurian Ohri

  (Dhjetor 3, 2008 - 12:39 pasdite)

  E nderuar Znj.Kaltrina!

  Duhet nje vizite tek gjınekologu sepse thate qe kenı kruajtje,shimbje dhe sekrecione.Qe ketu nuk mund ta dıjme mire se çmund te jete.Duket si ınfeksion por duhet pare nga afer.Kurse per mos ardhjen e menstruacıoneve mund te presesh edhe pak ose nese deshironı mund te kontaktonı me nje endokrınolog pası mosha 16 vjeç eshte kufiri ı ketij problemi.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  saranda

  (Dhjetor 3, 2008 - 2:32 pasdite)

  kam nje djegje ne anen e djatht te vagines kam qen te gjinekologu me ka than ske infektim mestracijonet e bardha me teren ne anen e djatht me behen shum te terura a ka munsi me pas ndonje infektim urinar a mendoni se jan keto shenje te ne infektimi urinar a po qka mendoni ju me shum respekt saranda

  alendona

  (Dhjetor 4, 2008 - 12:14 paradite)

  mirdita me jean vonuar rethe 2 muaj mensteracjonet pas nje madhennje seksuale por e bera testin e shtazanis nuk jam shtatzen per cfar arsie mund te vonen mensteracjonet

  Dr.Nurian Ohri

  (Dhjetor 4, 2008 - 11:15 paradite)

  E nderuar Znj.Saranda!

  Shqetesimet tuaja nuk i ngjajne shume probleme qe hasen tek infeksionet urinare por meqe vazhdojne dhe meqe gjınekologu ju ka thene se skeni gje mund te shkoni tek nje nefrolog per nje analize urine.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  saranda

  (Dhjetor 5, 2008 - 1:28 paradite)

  a ban me dit qka ashte ky nefrolog per qfar semundje ashte aj flm per pergjegje te pershendet saranda

  bjeshka

  (Dhjetor 5, 2008 - 1:33 paradite)

  kam nje djegje ne organe gjinitale ne anen e djatht me duken ne prekje qe kam disa si kokrra te vogla mestracijonet e bardha me bahen te terura she me ngjiten per likure dhe jashte ne vagin kam disa puqrra te vogla skan dhimbje vetem ne prekje ju lutem ku te drejtohem te cili mjek gjinekolog a po te mjeku i lekures te pershendes

  Dr.Nurian Ohri

  (Dhjetor 5, 2008 - 7:26 paradite)

  E nderuar Znj.Alendona!

  Shkaqet e vonese se menstruacioneve jane nga me te ndryshmet (me e shpeshta shtatzania) por ne rastin tuaj mendojme te beni nje vizite tek gjınekologu.Mund te keni nevoje per nje analize hormonale dhe per nje Eko.Ne po shpjegojme proçeduren normale per keto raste por me mire se çduhet bere per ju konkretisht e percakton mjeku gjate vizites.

  Me respket Dr.Nurian Ohri

  Dr.Nurian Ohri

  (Dhjetor 5, 2008 - 7:36 paradite)

  E nderuar znj.Saranda!

  Nefrolog eshte mjeku per semundjet e veshkave.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  Dr.Nurian Ohri

  (Dhjetor 5, 2008 - 7:41 paradite)

  E nderuar znj.Bjeshka!

  Shenjat jane te nje infeksioni vaginal keshtu qe duhet te shkoni tek nje mjek gjınekolog per tju pare me nga afer.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  alendona

  (Dhjetor 6, 2008 - 7:37 pasdite)

  a ka mundessi me u vonu pi infeksjoni sepse kur bera dush kisha dicka si shiri te bardha ne vagine …

  Dr.Nurian Ohri

  (Dhjetor 8, 2008 - 1:23 paradite)

  E nderuar Znj.Alendona!

  Ka mundesi por infeksionet kane edhe shenja te tjera si kruajtjet p.sh djegje ne urinim ose dhimbje ose sekrecionet ndonjehere jane me ere te keqe etj.Mendimi yne eshte per nje vizite.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  arbolena

  (Dhjetor 8, 2008 - 2:17 pasdite)

  pas mardhenjeve seksuale ka djegje dhe kam dhembje te shumta
  qfare mund te thoni per kete problem

  Dr.Nurian Ohri

  (Dhjetor 9, 2008 - 10:51 paradite)

  E nderuar Znj.Arbolena!

  Shkaqet e ketyre dhimbjeve mund te jene me aspekt psikologjik ose fizik.Mire eshte nje vizite tek gjinekologu sidomos nese ju ndodh shpesh per te perjashtuar mundesine e ndonje infeksioni.Nese ne vizite nuk del gje atehere mendohet te jete psikologjik ose mund te kete lidhje me menyren e aktit p.sh kontakti pa pergatitur mire.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  Leta

  (Dhjetor 15, 2008 - 7:55 pasdite)

  Pershendetje i nderuari dr.Nurian Ohri..Dashta me pyetje me jua ba.une kam pas nje infeksion te vogel dhe kam perdore 10dit Betadine..a munet shkaku i infeksionit mos me mujt me mbet shtatzan.une jam 25vjeqare e kam deshir me mbet shtatzan.po kam frik se ky infeksion ka me pengu per mos me mujt me mbet shtatzan..kisha pas deshir nje keshill.faleminderit

  Dr.Nurian Ohri

  (Dhjetor 16, 2008 - 2:22 pasdite)

  E nderuar Znj.Leta!

  Nuk e dime çfare infeksioni keni kaluar p.sh infeksion urinar apo vaginal.Zakonisht ato infeksione qe lene si pasoje infertilitet jane infeksionet seksualisht te transmetueshme si p.sh gonore apo klamidja por edhe mycoplazma mund te krijoje probleme.Edhe keto zakonisht ne rastet kur nuk kurohen dhe kur bejne bllokim te tubave qe lishin vezoret me mitren.Pra jo çdo infeksion do te thote infertilitet.Nese keni ende merak konsultohuni me nje mjek gjinekolog per nje vizite.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  Leta

  (Dhjetor 16, 2008 - 4:57 pasdite)

  Pershendetje Dr.une kam ba kontroll e kam ba Eko.. me ka than vezoret edhe mitren i ke shume mire.por tha ta bajm nje analiz me i shiku qelizat si i ke..e me kan than me post ta dergojm analizen..e kur ma kan dergu vetem nje recept me marr -qira Betadine dhe asgje me shume ..e aty shkrujke qe keto jane per infeksione vaginale.dhe me i mbyt bakteriet.Te lutem me shpjego pak me shume..Kam frike qe shkaku i kesaj une sun do te mbes shtatzan..kam frik me shku prap te mjeku se me thot qe sum baj femi..FALEMINDERIT SHUM SHUME PER KESHILLA

  Dr.Nurian Ohri

  (Dhjetor 17, 2008 - 8:36 pasdite)

  E nderuar Znj.Leta!

  Mendojme se nuk duhet te beheni merak dhe nese keni ndonje shqetesim te kontaktoni me mjekun sepse nga keto qe thoni nuk ka ndonje arsye per te mos ngelur shtatzane.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  Lina

  (Dhjetor 20, 2008 - 11:46 paradite)

  pershendetej deshta tju pyes se une kam djegje edhe nese nuk urinoj por naten me shum urinoj 2 apo 3 her dhe kam dhimbje nder bark spo di ku eshte problemi me tregoni ju lutem

  Dr.Nurian Ohri

  (Dhjetor 21, 2008 - 8:43 paradite)

  E nderuar Znj.Lina!

  Mund të jetë një infeksion i fshikëzës së urinës ose një infeksion vaginal.Mirë është të bëni një analizë urine.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  lina

  (Dhjetor 21, 2008 - 9:01 pasdite)

  pershedetje

  lina

  (Dhjetor 21, 2008 - 9:06 pasdite)

  pershendetje…une kam nje problem shume te madhe…ka 4vite qe kam 2bakterje ne urine dhe nuk po me sherohen….kam marre antibiotika kam bere te gjitha kontrollat dhe me kane then qe nuk kam as nje gje pervec atyre 2bakterjeve..kur marre antibiotikat me humbin per 2apo3dite pastaj me kthehen..koheve fundit kane fillu te ndjej dhembje edhe ne kembe se kam pasur gjithemone dhimbje ne bel dhe ne anen e majt ne veshka..tani kam filluar te behem edhe nervoze nga kjo dhimbje e keqe ,qe jo vetem e kam ne urine apo gjate urinimit po ne veshka ne bel ne kembe..se di ….te lutem me ndihmo se i kam bere te gjitha analizat po s’kam gje tjeter pervec ketyre baktrejeve……

  Dr.Nurian Ohri

  (Janar 8, 2009 - 6:14 pasdite)

  E nderuar Znj.Lina!
  Problemi juaj fatkeqësiht nuk mund të zgjidhet nëpërmjet internetit por duhet parë nga afër. Nëse gjithshçka del mirë kush ju thotë që keni ende bakterie? Duhet të kontrolloheni edhe për aveshkat atëherë jo vetëm me analizë urine. Nuk e di a keni të vjella apo temperaturë? Duhet të vizitoheni tek një mjek nefrolog.Mund edhe të mos keni nevojë për ilaçe.Pa ju parë nga afër nuk mund tju themi diçka të prerë.

  Me rrespekt Dr.Nurian Ohri

  landi

  (Janar 10, 2009 - 11:55 pasdite)

  pershendetje!jam nje djal 29 vjecar para se te me ndodhte ky problem kalova nje te ftohur nga bajamet dhe mora ca mjekime gjylpera te forta sipas doktorit per te mos me kaluar infeksioni ne veshka.Pasi mbarova kuren per 5ditesh,filloj te me dhembi mesi qe do te thot vendi i veshkave kisha shum dhimbje por pas ketyre 3ditesh te dhimbjeve nga mbazditja urinovo gjak e theksoj qe ishte gjak dhe pata djegje te urines THEKSOJ QE KAM AKOMA DHIMBJE TE MESIT.hern e dyt kur shkova ne tualet per te urinuar nuk me ndodhi ky shqetesim,por urinova si normalisht.JU LUTEM DOKTOR SE JAM SHUM I SHQETSUAR DHE DO DOJA NJE PERGJIGJE SI PER FEMIJEN TUAJ

  Dr.Nurian Ohri

  (Janar 14, 2009 - 4:10 pasdite)

  I nderuar Z.Landi!

  Nuk e dime çfarë ilaçi përdorët? Megjithatë mendojmë se një vizitë tek mjeku do të ishte e nevojshme. Duhet parë nga afër gjendja juaj për të larguar dyshimet e ndonjë problemi shëndetësor.

  Me rrespekt Dr.Nurian Ohri

  xhevahire

  (Janar 19, 2009 - 9:50 paradite)

  i nderuar desha te pys per ket problem ju lutem te me orjentoni ose tkeni munsin tme pergjigjeni burri ka problem me spermatozoidet dhe spo ngelem shtatzen laboranti tha se keni tmjaftushem por levizshmeria e tyre nuk esht e mjaftushme dhe nuk arrin deri te qeliza vez dmth vdesin rruges na tha se duhetr kontroll tek urologu e jo te gjinekologu qfar na propozon dhe a mendon se duhet ndonje nderhyrje a po me medikamente

  Dr.Nurian Ohri

  (Janar 22, 2009 - 1:15 pasdite)

  E nderuar Znj.Xhevahire!

  Mjeku ju ka thënë të drejtën. Ai që do të interesohet me ju është urologu pas këtij momenti. Përsa i përket kurës mirë është të konsultoheni me urologun por me sa dimë ne nuk është ndërhyrje por përdorim medikamentesh.

  Me rrespekt Dr.Nurian Ohri

  albana

  (Janar 24, 2009 - 12:16 pasdite)

  Jam 19 vjeçare, kam porobleme me urinim, i bera analizat laboratorike para 6 muajsh dhe me doli bakteria E. colli, mjeku me dha nje çaj per kete bakterie por gjendja ime eshte e njejte, çfare me keshilloni ju.
  Faleminderit per kujdes.

  Zana

  (Janar 25, 2009 - 2:22 pasdite)

  I nderuari Dr., kam nje problem qe me mundon prej 2 javesh, kam skuqje, kruarje dhe pas urinimit djegje, a mund te me tregoni cfar mund te bej kunder kesaj semundje?
  JU FALENDERIT…

  sadik liku

  (Janar 27, 2009 - 3:34 paradite)

  I nderuar mjek,,,,kam rreth nje muaj qe urinoj shpesh,,,jam 42 vjec,,,,se di cfare analizash te bej gjithashtu kam rreth 1 jave qe me dhemb veshi I djathte me usheton,,,se di cfare eshte apo cfare te bej per kurimin e tyre,,,,ju lutem nese ju keni ndonje rekomandim cfare mund te bej me ktheni pergjigje,,,,se di nese ndonje nga te mesipermet qe shkruajta nga ndonje lidhje me njera tjetren po desha te them gjithashtu pi cigaren kam rreth 20 vjet qe e pi ,,,flm

  Dr.Nurian Ohri

  (Janar 27, 2009 - 4:18 pasdite)

  E nderuar Znj.Zana!

  Më e mira që mund të bëni është një vizitë tek mjeku për tju parë nga afër dhe nëse nevojitet një analizë urine.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  Dr.Nurian Ohri

  (Janar 30, 2009 - 6:52 pasdite)

  E nderuar znj.Albana!

  Mirë është që nëse keni përsëri të shqetësime që kemi përmendur edhe në artikull të bëni një analizë urine përsëri dhe sipas përfundimit (shkaktarit) të merrni ilaçin e duhur pasi gjendja brenda 6 muajsh mund të ketë ndryshuar.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  sara

  (Shkurt 1, 2009 - 6:44 pasdite)

  Pershendetje Dr.Nurian

  une kam qe 10 dit kam pasur djegje gjat urines kam pasur disa plika mbrenda i bera analizat e urines dolen mmir isha te gjinekologja me tha se ke infeksion me dha disa terapi po permirsohen nga pak po un du di shkakun munet me qen prej veshkeve apo ndonje gje tjeter ?

  Dr.Nurian Ohri

  (Shkurt 5, 2009 - 1:16 pasdite)

  I nderuar Z.Sadik!
  Do tju këshillonim një vizitë së pari tek mjeku otojatër për ushëtimën.Mund të jetë dhe thjesh prej sekrecionve të veshit të cilat bllokojnë veshin kur i pastrojmë por për tu saktësuar duhet tju shikoj një mjek me aparat. Për vajtjen shpesh në urinim mire është të dinim sa shpesh p.sh dhe si sasi dilni pak apo shumë.Gjithashtu kani djegie gjatë urinimit apo jo? Provoni që gjatë ditës të mos pini shumë lëngje p,sh rrini gjysëm dite pa pirë ujë dhe shikoni nëse do të dilni përsëri si më përpara. Nëse po kontaktoni me një mjek urolog për një vizitë.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

  ida

  (Shkurt 13, 2009 - 11:53 pasdite)

  pershendetje ,jam nje vajze 22 vjece ,kam disa dite qe kur jam ne fund te urinimit kam nje dhimbje qe shkon nga fundi barkut dhe km ndjesine sikur ngjitet siper te kanali …dhe shkoj shpesh ne banjo ..eshte nje infeksion urinar,une sa here kam pasur shqetesime te tilla ne fakt kam amre vete ciprinol dhe jam sheruar ..ta mar edhe kesaj here …me respekt ida

  Dr.Nurian Ohri

  (Shkurt 16, 2009 - 7:51 pasdite)

  E nderuar Znj.Ida!

  Më e mira është që të mos përdorni gjithmonë antibiotik sepse kjo bën që më vonë bakteriet të krijojnë rezistencë kundrejt këtij antibiotiku.Sigutrisht nëse përdoret pa karar jo kur duhet. Më e mira do të ishte një analizë urine dhe një vizitë sigurisht.

  Me respekt Dr.Nurian Ohri

Comments are closed.