Merr artikujt e fundit me RSS

Merr artikujt e fundit me email


Kërko në faqe
Reklamo Këtu
Reklamo ketu Reklamo ketu Reklamo ketu
Nga më 26 Korrik 2008 nën Pediatria , 9,327 lexime Comments Off on Problemi i reflusë tek bebet

Shumica e bebeve pasi pijnë qumësht e nxjerrin atë që pijnë. Tek disa bebe kjo është më e theksuar ( e shoqëruar me të vjella) dhe quhet Reflu. Kjo gjendje krijohet si pasojë e kalimit të ushqimit prej stomakut drej ezofagusit pra kthehet mbrapsh drej gojës. Tek bebet kjo është normale pra nuk quhet sëmundje por është fiziologjike (e zakonshme). Këta janë fëmijë normal dhe të shëndetshëm…

Për më tepër klikoni mbi titull.

Nga më 24 Korrik 2008 nën Dieta , 16,761 lexime 7 Komente

Çdo ditë një herë merrni një kombinim vitaminash me minerale.

Peshohuni vetëm një herë në javë dhe në të njëjtën ditë, në të njëjtën peshore me të njëjtat rroba.

Gjatë dietës mos mendoni për peshën që keni qëllim të arrini por shijoni peshën që po humbisni.

Gjatë ngrënies mos nxitoni…

Për më tepër klikoni mbi titull.

Nga më 23 Korrik 2008 nën Këshilla , 19,920 lexime 2 Komente

Në mjekësi kjo gjendje quhet epistaksis. Shaktarët janë të ndryshëm. Tek meshkujt zakonisht shfaqet në adoleshencë kurse tek femrat gjatë menstruacioneve . Edhe tensioni i lartë është një shaktar kryesor.
Hemoragjitë që shfaqen tek të rinjtë dhe që ndalojnë lehtë së rrjedhuri nuk kanë ndonjë gjë për tu preokupuar. Hemoragjitë e shfaqura nga tensioni i lartë rreth të dyzetave janë më të vështira për tu ndalur…

Për më tepër klikoni mbi titull.

Nga më 21 Korrik 2008 nën Infeksionet , 68,317 lexime 52 Komente

Në çdo 5 gra 1 prej tyre në jetën e saj të paktën një herë ka kaluar një infeksion të rrugëve urinare. Megjithëse këto infeksione janë të lehta për tu kuruar nëse lihen pas dore mund të shkaktojnë probleme serioze me veshkat. Këto infeksione kanë dhimbje, bëjnë që personi të nxitojë për në banjë dhe kur vete mezi zbrazet dhe ka diegie të urinës…

Për më tepër klikoni mbi titull.

Nga më 17 Korrik 2008 nën Dieta , 15,241 lexime Comments Off on Disa këshilla për sëmundjet e stomakut

Ç’duhet bërë për t’u mbrojtur prej shqetësimeve të stomakut?

Mjekët janë të mendimit se është më mirë të hahet nga pak dhe shpesh.
Mos hani para gjumit pasi vazhdimi i punës edhe natën e lodh stomakun.
Hani minimumi 3-4 orë para gjumit…

Për më tepër klikoni mbi titull.

Nga më 16 Korrik 2008 nën Gastroenterologjia , 37,489 lexime 13 Komente

Gastriti është inflamacioni i mukozës së stomakut pra i shtresës që mbulon stomakun nga brenda dhe kontakton me ushqimet. Është një sëmundje që shihet shpesh sidomos tek të moshuarit. Më shpesh vihet re në formën kronike.
Në krahasim me ulçerën ka një dëmtim më sipërfaqësor por edhe mund të depërtojë më thellë në shtresat e qelizave të stomakut…

Për më tepër klikoni mbi titull.

Nga më 14 Korrik 2008 nën Urologjia , 7,884 lexime Comments Off on Kanceri i prostatit (pjesa e dytë)

Cilët janë faktorët e rrezikut ?

Mendohet të ketë tre faktorë kryesor :

1) Mosha.
2) Gjenetika (të paturit në familje e shton rrezikun për tu prekur).
3) Raca (sidomos zezakët)

Mendohet se dhe ushqimet me shumë yndyr janë rrezik gjithashtu edhe një lëndë e quajtur kadmium (tek punonjësit e fabrikave të llastikut p.sh ku përdoret kjo lëndë % e kancerit janë më të larta)…

Për më tepër klikoni mbi titull.

©Mjeku24.Com - Të gjitha të drejtat i zotëron Mjeku24.Com. Ndalohet rreptëisht kopjimi dhe ribotimi. Dizenjimi dhe mirmajtja: SuperAlb.Com