Merr artikujt e fundit me RSS

Merr artikujt e fundit me email


Kërko në faqe
Reklamo Këtu
Reklamo ketu Reklamo ketu Reklamo ketu
Nga më 13 Tetor 2011 nën Kirurgjia , 21,297 lexime Comments Off on APANDESITI AKUT

apandisit-kirurgjiÇFARË ËSHTË APANDESITI AKUT?

Apandesiti akut është inflamacioni i papritur i një organi të ashtuquajtur në latinisht appendix vermiformis. Më shpesh shfaqet tek moshat e reja dhe pothuajse njëlloj tek të dy gjinitë.

Nga më 13 Mars 2009 nën Gastroenterologjia , 12,847 lexime Comments Off on Dhjamosja e mëlçisë (Hepatosteatoza)

Hepatosteatoza apo siç njihet dhjamosja e mëlçisë do të thotë grumbullimi i yndyrnave më tepër se ç’duhet në mëlçi. Është një problem që vihet re shpesh në shoqëri. Në fakt është një reaksion që tregon trupi kundrejt dëmtimit të mëlçisë. Disa prej arsyeve janë:

Për më tepër ju lutemi klikoni mbi titull.

Nga më 19 Shkurt 2009 nën Gjinekologjia , 27,661 lexime Comments Off on Sindromi i vezoreve policistike (PCOS)

Sindromi i vezoreve policistike (PCOS)karakterizohet nga një sërë kistesh të vogla, nga probleme hormonale dhe nga zmadhim i vezoreve. Ende nuk i dihet shkaktari por mendohet që ka të bëjë me një rezisencë që has insulina në zonat periferike…

Për më tepër ju lutemi klikoni mbi titull.

Nga më 2 Janar 2009 nën Njohuri , 25,709 lexime 3 Komente

Anemia është te ulurit e hemoglobinës nën nivelin e njohur prej organizatës botërore të shëndetësisë sipas moshës dhe gjinisë. Keto kritere për meshkujt janë nën 13 g/dl, femrat 12 g/dl. Për fëmijët nga 6 muaj-6 vjec 11g/dl ndërsa nga 6-14 vjec nën 12g/dl.Hemoglobina është lënda qe i jep ngjyrën gjakut dhe që transporton oksigjenin në pjesë të ndryshme te trupit. Shenjat apo problemet kryesore qe sjell anemia vijne pikërisht si pasojë e mosoksigjenimit të mirë të indeve…

Për më tepër ju lutemi klikoni mbi titull.

Nga më 20 Nëntor 2008 nën Këshilla , 43,338 lexime 31 Komente

Jeni ulur përpara kompiuterit dhe po mundoheni të përfundoni një project të rëndësishëm. Por ja që koka po jo dhemb dhe nuk po arrini të përqëndroheni. Dhimbja po ju kalon nga qafa tek shpatullat . Në vetvete po ndjeni një pakënaqësi. Ah, sikur të isha shtrirë dhe të më shtypte dikush shpatullat.
Nëse këto që thamë tek ju zgjasin mbi dy ditë ose përsëriten shpesh kjo tregon që keni probleme me qafën dhe se duhet të konsultoheni me një mjek specialist i rehabilitimit fizik…

Për më tepër ju lutemi klikoni mbi titull.

Nga më 9 Tetor 2008 nën Gjinekologjia , 64,160 lexime 82 Komente

Në ditët tona janë të rralla problemet e infertilitetit që nuk kanë zgjidhje.Kësaj i thonë sterilitet. Me rritjen e teknologjisë edhe mundësitë janë rritur. Gjëja e parë që duhet bërë kur një çift kontakton me mjekun është një kontroll i imët i të dyve sepse problemi mund të jetë tek organet gjenitale por mund të jetë edhe ndonjë sëmundje tjetër.Kurimi ndryshon sipas shkakut…

Për më tepër ju lutem klikoni mbi titull.

Nga më 25 Shtator 2008 nën Këshilla , 22,971 lexime 6 Komente

Sot në botë mendohet se çdo vit 3.5-4 milion njerëz vdesin prej sëmundjeve që shkakton pirja e duhanit.
Çdo ditë mendohet se 10.000 njerëz vdesin prej duhanit.
Së shpejti pritet që duhani të zëjë vendin e parë e vdekshmërisë duke ja kaluar edhe vdekjeve nga aksidentet, vrasjet, SIDA apo tuberkulozi.
Në listën e sëmundjeve vendin e parë e zë kanceri i mushkërisë.

Për më tepër ju lutemi klikoni mbi titull.

©Mjeku24.Com - Të gjitha të drejtat i zotëron Mjeku24.Com. Ndalohet rreptëisht kopjimi dhe ribotimi. Dizenjimi dhe mirmajtja: SuperAlb.Com