Merr artikujt e fundit me RSS

Merr artikujt e fundit me email


Kërko në faqe
Reklamo Këtu
Reklamo ketu Reklamo ketu Reklamo ketu
Nga më 18 Shtator 2008 nën Këshilla , 29,129 lexime 15 Komente

Të gjithë në jetën e tyre hasin me këtë problem. Mundësia që shkaku të jetë një sëmundje e keqe (tumor, paralizë) është mjaft e ulët. Migrena nuk është një sëmundje e rrezikshme. Zakonisht fillon në formë të menjëhershme, në njërën anë të kokës dhe është një dhimbje e fortë. Dhimbjet e migrenës zgjasin nga 4-72 orë dhe mund të shoqërohen edhe nga shqetësime të tjera si të vjellat, mosdurim i dritës dhe i zhurmave etj…

Për më tepër ju lutemi klikoni mbi titull.

Nga më 13 Shtator 2008 nën Dermatologjia , 60,088 lexime 42 Komente


Rënia e flokëve tek femrat është një shqetësim që shihet më shpesh pas menopauzës megjithëse nuk do të thotë që edhe femrat nga adoleshenca e më tej mos të vuajnë nga ky problem. Për të saktësuar diagnozën kërkohet një kontroll i rregullt tek mjeku dermatolog pasi shpesh herë çështja mund të komplikohet në diagnoz…

Për më tepër ju lutem klikoni mbi titull.

Nga më 2 Shtator 2008 nën Dermatologjia , 66,017 lexime 90 Komente

Akne vulgaris ose siç njihet me gjuhën e popullit puçrat është një sëmundje e përsëritshme e gjendrave dhjamore të lëkurës. Është një sëmundje e shpeshtë dhe mendohet të ketë shumë faktorë të ndryshëm që shkaktojnë këtë problem. Në moshën e pubertitetit mendohet se një sërë faktorësh hormonal që ndryshojnë në atë periudhë janë shkaktari kryesor që gjendrat e dhjamit të punojnë më shumë sa duhet. Por kjo nuk do të thotë se ky problem ndodh vetë tek adoleshentët…

Për më tepër ju lutem klikoni mbi titull.

Nga më 26 Gjusht 2008 nën Këshilla , 56,041 lexime 9 Komente


Takikardi d.m.th ritmi i shpejtë i zemrës pra kur zemra rreh më shpejt se sa duhet. Për një të rritur rrahjet normale të zemrës variojnë nga 60-100 për minutë. Nëse zemra juaj rreh më shpejt se 100 rrahje në minutë kjo do të thotë takikardi. Rritja e rrahjeve të zemrës mund të ndodhë edhe fiziologjikisht si p.sh kur vrapojmë etj. por në këto raste me pushim edhe ato normalizohen. Rrahjet e shpeshta të zemrës mund të bëhen shkak i problemeve serioze të zemrës…

Për më tepër ju lutem klikoni mbi titull.

Nga më 18 Gjusht 2008 nën Këshilla , 12,020 lexime 2 Komente

Check-up do të thotë një kontroll i përgjithshëm i gjendjes së trupit tuaj. Ai përmban në vetvete një sërë analizash. Këto analiza bëhen zakonisht edhe nëse personi nuk vuan nga ndonjë sëmundje dhe tregojnë gjendjen e përgjithshme të trupit . Këto analiza shërbejnë edhe për kapjen më herët të ndonjë sëmundjeje të fshehur. Nëse vuani nga diçka atëherë ndiqni këshillën e mjekut i cili mund të kërkojë prej jush edhe ndonjë analizë tjetër specifike…

Për më tepër ju lutem klikoni mbi titull.

Nga më 12 Gjusht 2008 nën Njohuri , 12,368 lexime 12 Komente

Është një nga sëmundjet më të shpeshta të fëmijërisë sidomos rreth moshës 5-6 vjeç. Poshtë moshës 3 vjeç dhe mbi 50 shihet rrallë. Shkaktarët mund të jenë virus ose bakterie.
Fillon me një rritje të temperaturës papritur dhe me ethe. Temperatura mund të shkojë deri në 39 gradë. Ka dhimbje të fytit dhe si pasojë e prekjes prej inflamacionit edhe të muskujve të fytit vihet re dhe vështirësi në gëlltitje. Shoqërohet me dhimbje koke, këputje, dhimbje kyçesh…

Për më tepër ju lutem klikoni mbi titull.

Nga më 8 Gjusht 2008 nën Kirurgjia , 24,501 lexime 13 Komente

Hernia diskale lumbare është një problem që shqetëson një pjesë të gjerë të popullsisë. Zona që më së tepërmi i ekspozohet peshës dhe që vuan më shumë është ajo e belit (lumbare). Midis çdo dy kockave të shtyllës kurrizore gjendet një lëndë absorbuese e peshës dhe që bën shpërndarjen e peshës në mënyrë të barabartë në trup. Kjo lëndë quhet disk dhe pikërisht shtytja e kësaj pjese dhe dalja nga vendi duke krijuar presjon mbi palcën kurrizore shkakton të ashtuquajturën hernia diskale. Disku ka trashësi 4-6 mm dhe gjithashtu pengon edhe fërkimin e kockace të shtyllës kurrizore…

Për më tepër ju lutemi klikoni mbi titull.

©Mjeku24.Com - Të gjitha të drejtat i zotëron Mjeku24.Com. Ndalohet rreptëisht kopjimi dhe ribotimi. Dizenjimi dhe mirmajtja: SuperAlb.Com