Merr artikujt e fundit me RSS

Merr artikujt e fundit me email


Kërko në faqe
Reklamo Këtu
Reklamo ketu Reklamo ketu Reklamo ketu
Nga më 23 Qershor 2008 nën Urologjia , 17,924 lexime Comments Off on Të bërit synet (Cirkumzicioni)

Të bërët synet do të thotë heqja në mënyrë kirurgjikale e lëkurës që mbulon kokën e penisit. Kjo pjesë e lëkurës quhet prepicium. Në Amerikë është ndërhyrja më e shpeshtë kirurgjikale në pediatri. 1/6 e fëmijëve të botës janë bërë synet.

Nga më 18 Qershor 2008 nën Njohuri , 4,789 lexime Comments Off on Përmasat e bebit

NË MOMENTIN E LINDJES : Temperatura  36.5-37 c Gjatësia  50cm Pesha  3300 gr Perimetri i kokës  35 cm Pulsi  120-160 në min. Tensioni  80/50 mmHg Numri i frymëmarrjes 30-40/ min PESHA : Në muajin e  5  dyfishohet Në muajin e  12 trefishohet Në muajin e 24 katërfishohet GJATËSIA: Një vjeç  rritet me 0.5 herë pra […]

Nga më 16 Qershor 2008 nën Njohuri , 10,668 lexime 2 Komente

Nxjerrja e një zëri të zhurmshëm dhe të bezdisshëm gjatë frymëmarrjes në gjumë quhet gërrhitje. Tek të rritur shihet më shpesh. Sidomos tek meshkujt e shëndosh. Nëse ndodh tek fëmija kjo me shumë mundësi vjen prej adenoideve.

Nga më 14 Qershor 2008 nën Infeksionet , 12,053 lexime 6 Komente


Gripi është një virozë pra një sëmundje shkaktari i të cilit është një virus me emrin influenza. Zakonisht shkakton infeksion të rrugëve të frymëmarrjes. Kontakti i afërt me të sëmurin është rruga më e shpeshtë e transnmetimit. Prandaj dhe si parandalim për gripin këshillohet larja e duarve pasi jo vetë të folurit afër me të sëmurin por dhe dhënia e dorës është një mënyrë e ngjitjes së kësaj sëmundjeje.

Nga më nën Kirurgjia , 120,852 lexime 84 Komente

Hemoroidet janë prej sëmundjeve të anusit dhe rektumit. Këto janë portat e jashtme të sistemit boshatisës së trupit. Hemoroidet janë zgjerimi i venave hemoroidale në anus dhe të varurit e tyre duke marrë ngjyrë blu në të kuqe. Ndonjëherë mund të formohen tromboza brenda tyre duke shkaktuar dhimbje të forta dhe edem (enjtje). Por shenjat më të shpeshta janë hemoragjia me gjak në të kuqe të fortë dhe kruajtje. Zakonisht nuk janë të dhimbshëm.

Nga më 10 Qershor 2008 nën Pediatria , 9,430 lexime Comments Off on Si t’a shtoj qumështin e gjirit?

Të dhënit qumësht është një nga dhuratat më të bukura të nënës për fëmijën e saj. Është rruga më përshtatshme për të rritur fëmijën tuaj në mënyrën më të shëndetshme. Në përgjithësi gjithë familja e në veçanti babai duhet ta mbështesi nënën gjatë këtij proçesi. Po ashtu edhe mjeku gjinekolog dhe ai pediatër duhet të mbajë një qëndrim pozitiv në këtë drejtim.Le të flasim pak për disa këshilla për rritjen e sasisë së qumështit tuaj.

©Mjeku24.Com - Të gjitha të drejtat i zotëron Mjeku24.Com. Ndalohet rreptëisht kopjimi dhe ribotimi. Dizenjimi dhe mirmajtja: SuperAlb.Com