Merr artikujt e fundit me RSS

Merr artikujt e fundit me email


Kërko në faqe
Reklamo Këtu
Reklamo ketu Reklamo ketu Reklamo ketu
Nga më 18 Qershor 2020 nën Speciale , 308 lexime Comments Off on romshub.com, romshub

HOW TO PLAY NINTENDO GAMES ON YOUR PC They are not merely gray-bearded retro gamers who love participating in Nintendo video games, but also authentic connoisseurs of initial, primordially exciting games that were created in the gold era of video gaming. Many modern players ponder whether or not it is possible to play with Nintendo […]

Nga më 16 Qershor 2020 nën Speciale , 296 lexime Comments Off on scph1001.bin download, Download bios for free

How to Play Sony PlayStation (PSX) Games About PC Most of you people heard of Emulators so what is it exactly. Wikipedia claims”emulator is components and/or applications which reproduces (or emulates) the purposes of a first personal computer system in a different second laptop process, therefore that the behaviour of this second program closely resembles […]

Nga më 14 Maj 2020 nën Speciale , 316 lexime Comments Off on https://romshub.com/roms/nintendo-ds

Nintendo DS came into retail in 2004 and featured another screen that turned and could work with the primary screen. Because of the enhancement, a wide variety of innovative games to enter the market too. Initially, the company wanted to produce this console within an experimental gaming device. They thought it’d capture only a certain […]

Nga më 16 Nëntor 2019 nën Speciale , 666 lexime Comments Off on The Casino Game 38

The Casino Game Definitions of Casino Slot game online for mobile in Malaysia may be the very best case of the true kind of gambling where gambling is also regarded to be among the most famed entertainment activities throughout the world. It’s possible to enter the internet casino of your choice within a couple of […]

Nga më 22 Tetor 2019 nën Speciale , 591 lexime Comments Off on The Unusual Secret of Vegas 53

The Unusual Secret of Vegas The 30-Second Trick for Vegas Make sure you clearly underline the courses, their durations, fees, minimum qualification required, the previous date to submit the program, and what other info and documents must be submitted with the application. Regardless of what your occupation is, start looking for a means to create […]

Nga më 12 Gjusht 2009 nën Këshilla,Pediatria , 10,335 lexime Comments Off on 44 probleme shëndetësore tek fëmijët (3)

dora-e-babait-me-femijen
23. Humbet gjak nga hundët.
Epistasi, d.m.th. humbja e gjakut nga hunda, është i shpeshtë te fëmijët, sidomos te moshat 2 deri në 10 vjeç. Kjo mund të jetë rrjedhojë e një brishtësie të kapilarëve, e vesit të futjes së gishtave në vrimat e hundës, e ndonjë goditjeje ose e një ftohjeje të fortë.
Çfarë duhet bërë? Filhmisht mbajeni fëmijën me kokë të anuar përpara, bëjeni që të shfryjë hundët për të nxjerrë koagulat (mpiksjet) e mundshme të gjakut, pastaj futini në vrimat e hundës një garzë sterile të rumbullakosur, që bllokon hemorragjinë. Kur nuk keni garzë, mos përdorni pambuk, por shtrëngoni hundën e fëmijës me gishtin e madh dhe atë tregues për 10 minuta. Nëse pas një çerek ore gjaku nuk ndalon, shkoni në urgjencë ose në spital.

Nga më 8 Korrik 2009 nën Këshilla,Pediatria , 18,271 lexime Comments Off on 44 probleme shëndetësore tek fëmijët (2)

Kujdesi ndaj femijes12. Eshtë i mbushur me njolla në lëkurë.
Shfaqja e njollave në lëkurë është, shpeshherë, shenjë e një sëmundjeje infektive. Në qoftë se njollat janë pak a shumë të mëdha, me ngjyrë që shkon nga trëndafili në të kuqe të errët, tenttojnë të bashkohen dhe fëmija i ka sytë e skuqur, kemi të bëjmë me fruth. Nëse janë shumë pika të dallueshme, të ndara midis tyre, dhe kur gjuha është skuqur shumë, bërë si manaferrë, duhet trajtuar si skarlatinë; ndërsa, kur kanë pamje fshikëzash (qeskash) të vogla, mund të jetë variçela. Por njollat mund të jenë edhe shenjë e një dermatiti. Në këtë rast lëkura është e skuqur, e thatë dhe si e zhveshur. Në fund, njollat mund të trajtohen edhe si urtikarie: duken të fryra, me ngjyrë bardhoshe ose trëndafili, rrethuar me një brerore të kuqe.
Çfarë duhet bërë? Shkoni vizitoni shpejt fëmijën te pediatri. Por, paraprakisht, izoloni fëmijën në një dhomë më vete ose kujdesuni të mos ketë kontakt me fëmijët e tjerë. Për ta mbrojtur fëmijën nga fruthi, kujdesuni t’i bëni një vaksinë në konsultore. Te ne është arritur që të vaksinohen kundër fruthit mbi 97% e fëmijëve.

©Mjeku24.Com - Të gjitha të drejtat i zotëron Mjeku24.Com. Ndalohet rreptëisht kopjimi dhe ribotimi. Dizenjimi dhe mirmajtja: SuperAlb.Com