Merr artikujt e fundit me RSS

Merr artikujt e fundit me email

Kërko në faqe
Reklamo Këtu
Reklamo ketu Reklamo ketu Reklamo ketu

Nga më 28 Qershor 2008 nën Infeksionet , 4,271 lexime Comments Off on Hepatit A Email This Post Email This Post
Postoje në Facebook

Është një virus ARN-je dhe shkakton infeksion akut të mëlçisë. Zakonisht kalohet gjatë fëmijërisë rreth muajve 6-12. Shenjat Shfaqen rreth 15-45 ditë pas marrjes së virusit. Bëhet shakk epidemish.  Nganjëherë mund të jetë fulminant(mjaft i dëmshëm) por në të shumtën e rasteve kalohet pa e kuptuar (asemptomatik). Fëmijët zakonisht janë anikterik ( pa zverdhje) kurse tek të rriturit shoqërohet me zverdhej (ikterik). Ngjitja bëhet me rrugë fekale-orale pra me ujin apo ushqimet e infektuara. Duhen larë duart dhe frutat apo perimet.
Në momentet e infeksionit zbulohet duke parë në serum Anti-HAV IgM dhe Anti HAV-IgG.
Sëmundja veçse një herë kalohet në jetë. Dhe lë pas një imunitet për gjithë jetën. Edhe për këtë virus ka vaksinë. Por nuk u bëhet fëmijëve nën 2 vjeç.

Rënia e flokëve tek femrat
Mëso dhe kuroi flokët e tua
www.mjeku24.com
Hepatiti
Inflamacioni i mëlçisë
www.mjeku24.com
Takikardia
Rrahja e shpejtë e zemrës
www.mjeku24.com
I respektuar vizitorë! Për shkak të pyetjeve të shumta përgjigja e pyetjes tuaj do të vonojë. Mos e shkruani një pyetje dy here dhe ju lutemi të jeni të durueshëm. Ju faleminderit!
Nëse dëshironi të na ndihmoni në punën tonë. Postoje në Facebook
Kliko këtu për të bërë Pyetjen tuaj
©Mjeku24.Com - Të gjitha të drejtat i zotëron Mjeku24.Com. Ndalohet rreptëisht kopjimi dhe ribotimi. Dizenjimi dhe mirmajtja: SuperAlb.Com