Merr artikujt e fundit me RSS

Merr artikujt e fundit me email


Kërko në faqe
Reklamo Këtu
Reklamo ketu Reklamo ketu Reklamo ketu
Nga më 18 Gjusht 2008 nën Këshilla , 12,077 lexime 2 Komente

Check-up do të thotë një kontroll i përgjithshëm i gjendjes së trupit tuaj. Ai përmban në vetvete një sërë analizash. Këto analiza bëhen zakonisht edhe nëse personi nuk vuan nga ndonjë sëmundje dhe tregojnë gjendjen e përgjithshme të trupit . Këto analiza shërbejnë edhe për kapjen më herët të ndonjë sëmundjeje të fshehur. Nëse vuani nga diçka atëherë ndiqni këshillën e mjekut i cili mund të kërkojë prej jush edhe ndonjë analizë tjetër specifike…

Për më tepër ju lutem klikoni mbi titull.

Nga më 23 Korrik 2008 nën Këshilla , 20,515 lexime 2 Komente

Në mjekësi kjo gjendje quhet epistaksis. Shaktarët janë të ndryshëm. Tek meshkujt zakonisht shfaqet në adoleshencë kurse tek femrat gjatë menstruacioneve . Edhe tensioni i lartë është një shaktar kryesor.
Hemoragjitë që shfaqen tek të rinjtë dhe që ndalojnë lehtë së rrjedhuri nuk kanë ndonjë gjë për tu preokupuar. Hemoragjitë e shfaqura nga tensioni i lartë rreth të dyzetave janë më të vështira për tu ndalur…

Për më tepër klikoni mbi titull.

Nga më 3 Korrik 2008 nën Këshilla , 10,121 lexime 5 Komente

Riniti alergjik shkaktohet si pasojë e një alergjenti i cili me anë të rrugëve të frymëmarrjes hyn dhe krijon një inflamacion apo ndjeshmëri në mukozën (pjesën e brendshme të hundës). Ky inflamacion nuk është pasojë e ndonjë infeksioni. Nga shenjat më të spikatura janë kruajtja e hundës, rrjedhja e tyre, tështimë, kollë dhe dhimbje e lehtë e fytit. Të tjera shenja që i shoqërojnë janë edhe lotimi i syve apo kruajtja e tyre. Nga alergjentët më të shpeshtë janë polenet e luleve apo pemëve gjatë muajve të beharit…

Për më tepër klikoni mbi titull.

Nga më 1 Qershor 2008 nën Këshilla , 3,941 lexime Comments Off on Në rast urgjence apo vizite mjekësore

Mbajini shënim numrat e telefonit të urgjencave në një vend ku mund të lexohen lehtë. Shkruajini në një vend ku mund të arrihen lehtë të gjitha të dhënat në lidhje me ndonjë problem shëndetësor tuajin apo të pjesëtarve të familjes tuaj: p.sh grupi i gjaku, alergjitë, diabeti, transplant veshkash, by-pass, hemofili, hipertension, insufiçencë kardiake, problemet me mpiksjen e gjakut etj. Mos hidhni poshtë asnjë dokument vizite tek mjeku. Grumbullojini në një dosje.

©Mjeku24.Com - Të gjitha të drejtat i zotëron Mjeku24.Com. Ndalohet rreptëisht kopjimi dhe ribotimi. Dizenjimi dhe mirmajtja: SuperAlb.Com