Merr artikujt e fundit me RSS

Merr artikujt e fundit me email


Kërko në faqe
Reklamo Këtu
Reklamo ketu Reklamo ketu Reklamo ketu
Nga më 3 Dhjetor 2013 nën Kardiologji,Kirurgjia , 5,698 lexime 0 Komente

semundjet e zemres2Arteriet koronare jane enet e medha te gjakut qe furnizojne zemren me gjak te oksigjenuar. Semundja e arteriereve koronare shfaqet kur ato preken nga ateroskleroza apo demtohen. Zhvillimi i pllakave aterosklerotike ngushton arteriet koronare duke kufizuar furnizimin e zemres me gjak, gje qe shfaqet klinikisht me dhimbjen e gjoksit(angina pectoris), veshtiresi ne frymemarrje apo shenja te tjera. Semundja e arterieve koronare zhvillohet ngadale per disa dekada duke mos u vene re dhe shpesh shfaqet me atakun kardiak.

Nga më 13 Tetor 2011 nën Kirurgjia , 21,297 lexime Comments Off on APANDESITI AKUT

apandisit-kirurgjiÇFARË ËSHTË APANDESITI AKUT?

Apandesiti akut është inflamacioni i papritur i një organi të ashtuquajtur në latinisht appendix vermiformis. Më shpesh shfaqet tek moshat e reja dhe pothuajse njëlloj tek të dy gjinitë.

Nga më 8 Gjusht 2008 nën Kirurgjia , 24,806 lexime 13 Komente

Hernia diskale lumbare është një problem që shqetëson një pjesë të gjerë të popullsisë. Zona që më së tepërmi i ekspozohet peshës dhe që vuan më shumë është ajo e belit (lumbare). Midis çdo dy kockave të shtyllës kurrizore gjendet një lëndë absorbuese e peshës dhe që bën shpërndarjen e peshës në mënyrë të barabartë në trup. Kjo lëndë quhet disk dhe pikërisht shtytja e kësaj pjese dhe dalja nga vendi duke krijuar presjon mbi palcën kurrizore shkakton të ashtuquajturën hernia diskale. Disku ka trashësi 4-6 mm dhe gjithashtu pengon edhe fërkimin e kockace të shtyllës kurrizore…

Për më tepër ju lutemi klikoni mbi titull.

Nga më 14 Qershor 2008 nën Kirurgjia , 121,243 lexime 84 Komente

Hemoroidet janë prej sëmundjeve të anusit dhe rektumit. Këto janë portat e jashtme të sistemit boshatisës së trupit. Hemoroidet janë zgjerimi i venave hemoroidale në anus dhe të varurit e tyre duke marrë ngjyrë blu në të kuqe. Ndonjëherë mund të formohen tromboza brenda tyre duke shkaktuar dhimbje të forta dhe edem (enjtje). Por shenjat më të shpeshta janë hemoragjia me gjak në të kuqe të fortë dhe kruajtje. Zakonisht nuk janë të dhimbshëm.

Nga më 7 Qershor 2008 nën Kirurgjia , 51,096 lexime 9 Komente

Kanceri i gjirit në vendet industriale është rreth 10% pra në çdo 10 gra 1 preket prej këtij kanceri gjatë jetës. Për gratë 35-54 vjeç është shkaktari kryesor i vdekjeve. Duhet ta parandalojmë këtë kancer. Me një diagnostikim sa më të hershëm dhe me një kurim të duhur mund të arrihen përfundime të kënaqshme. Diagnostikimi i hershëm është vendimtar në këtë proçes.

Nga më nën Kirurgjia , 36,410 lexime 29 Komente

Sa i njohim sëmundjet e gjirit. A kemi njohuritë e duhura rreth grupeve që rrezikohen prej këtyre sëmundjeve? A e dini se çduhet bërë për diagnozën e hershme mjaft e rëndësishme për kurimin e sëmundjeve. A e llogarisni edhe dimensionin psikologjik të çështjes?

Nga më 4 Qershor 2008 nën Kirurgjia , 14,513 lexime Comments Off on Paraliza Faciale

Lëvizjet e muskujve të fytyrës arrihen me anë të nervit të fytyrës që quhet nervi facial. Me urdhrat që vijnë nga truri, fytyra jonë merr pamje të ndryshme duke formuar shprehje të ndryshme. Nëse disa sëmundje apo probleme të ndryshme bëhen shkak që kjo lidhje të ndërpritet atëherë edhe lëvizjet fytyrës humbasin plotësisht apo pjesërisht.. Në mjekësi kjo gjendje quhet paraliza faciale. Nervi facial fillon nga ponsi dhe pasi kalon nga veshi i brendshëm pastaj i mesëm arrin në muskujt e fytyrës. Por gjatë kësaj rruge kalon edhe mes gjendrave të pështymës. Përgjatë rrugës në veshin e mesëm ka pranë dhe nervin e dëgjimit. Gjithashtu gjatë rrugës jep edhe disa degë që kanë detyra të ndryshme. P.sh një pjesë e shijes së ushqimeve, lotimi, pështyma realizohen me anë të degëve të nervit facial.

©Mjeku24.Com - Të gjitha të drejtat i zotëron Mjeku24.Com. Ndalohet rreptëisht kopjimi dhe ribotimi. Dizenjimi dhe mirmajtja: SuperAlb.Com