Merr artikujt e fundit me RSS

Merr artikujt e fundit me email


Kërko në faqe
Reklamo Këtu
Reklamo ketu Reklamo ketu Reklamo ketu
Nga më 18 Qershor 2008 nën Njohuri , 4,863 lexime Comments Off on Përmasat e bebit

NË MOMENTIN E LINDJES : Temperatura  36.5-37 c Gjatësia  50cm Pesha  3300 gr Perimetri i kokës  35 cm Pulsi  120-160 në min. Tensioni  80/50 mmHg Numri i frymëmarrjes 30-40/ min PESHA : Në muajin e  5  dyfishohet Në muajin e  12 trefishohet Në muajin e 24 katërfishohet GJATËSIA: Një vjeç  rritet me 0.5 herë pra […]

Nga më 16 Qershor 2008 nën Njohuri , 10,785 lexime 2 Komente

Nxjerrja e një zëri të zhurmshëm dhe të bezdisshëm gjatë frymëmarrjes në gjumë quhet gërrhitje. Tek të rritur shihet më shpesh. Sidomos tek meshkujt e shëndosh. Nëse ndodh tek fëmija kjo me shumë mundësi vjen prej adenoideve.

Nga më 1 Qershor 2008 nën Njohuri , 6,041 lexime Comments Off on Pagjumësia

Nuk ju zë gjumi dhe nëse zgjoheni nuk arrini të flini dot përsëri? Pagjumësia në gjuhën mjekësore quhet “insomnia”. Pagjumësia kronike shfaqet tek rreth 15% e popullsisë. Cilësia e gjumit është po aq e rëndësishme sa dhe kohëzgjatja e tij. Tek të rinjtë shfaqen më shumë vështirësi në nisjen e gjumit kurse tek të moshuarit plus kësaj dhe zgjimi i shpeshtë natën krijon problem. Depresioni dhe problemet e jetës shtojnë problemet e gjumit. Gratë kanë më shumë probleme në këtë drejtim. Sidomos gjatë shtatëzanisë apo gjatë menopauzës. Në fakt vështirësitë në fjetje krijojnë tek njeriu idenë se përsëri nuk do ta zërë gjumi dhe kjo veçse ia shton edhe më shumë problemin.

Nga më 30 Maj 2008 nën Njohuri , 5,641 lexime Comments Off on Uji i ftohtë në kohë të nxehtë

Uji i ftohtë nëse nuk pihet ngadalë atëherë ai ndikon direkt tek funksioni i djersitjes duke bërë që trupi të humb më shumë ujë dhe minerale me anë të avullimit. Kështu që për tu mbrojtur prej ndikimit të ujit të ftohtë pijeni ujin me ndërprerje ( për rreth 1 minutë) jo me një here të vetme. Gjithashtu nuk duhet harruar se vendin e ujit nuk e zë asnjë lloj tjetër pijeje. Mirë është që para gjumit , pas tij dhe pas buke të pihet një gotë ujë.

Nga më nën Njohuri , 19,354 lexime 5 Komente

Grupet e gjakut me kuptimin që njohim ne sot janë zbuluar rreth viteve 1940 kur është parë se jo të gjithë organizmat e të sëmurëve pranonin të njëjtin gjak. Shpesh herë ata e refuzonin atë duke u bërë shkak i një sërë reaksionesh që lindin prej këtij fenomeni.

Nga më 19 Maj 2008 nën Njohuri , 12,237 lexime 11 Komente

USG-ja është të përdorurit e tingujve me frekuencë të lartë për pamjen apo filmimin e organeve apo pjesëve të ndryshme të trupit.. Shqisa jonë e të dëgjuarit arrihet me anë të zërit. Veçse njeriu mund të dëgjoj vetëm tingujt mes 20-20000 hz. Ndërsa zërat me frekuencë më të lartë përdoren në mjekësi.

©Mjeku24.Com - Të gjitha të drejtat i zotëron Mjeku24.Com. Ndalohet rreptëisht kopjimi dhe ribotimi. Dizenjimi dhe mirmajtja: SuperAlb.Com