Merr artikujt e fundit me RSS

Merr artikujt e fundit me email


Kërko në faqe
Reklamo Këtu
Reklamo ketu Reklamo ketu Reklamo ketu
Nga më 21 Tetor 2008 nën Pediatria , 9,126 lexime 4 Komente

bebi-ne-plazh

Fëmijët kënaqen kur i nxirrni shëtitje. Ajri i freskët dhe dielli janë të domosdoshëm për zhvillimin e tyre. Ndryshimet e temperaturës shtojnë aftësinë e fëmijës, për t’iu përshtatur të nxehtit dhe të ftohtit. Shëtitjet u japin energji dhe ndikojnë pozitivisht në gjendjen e fëmijës suaj. Nëse moti nuk është shumë i keq,ju mund t’a shëtisni fëmijën tuaj, duke filluar nga java e dytë e jetës së tij. Së pari filloni me shëtitje të shkurtra 15-20 minutëshe. Pastaj gradualisht, nga fundi i vitit të parë të jetës, ju mund ta zgjasni shëtitjen deri në disa orë.

Nga më 7 Tetor 2008 nën Pediatria , 8,177 lexime 1 Koment

 	femije-duke-fjetur-vetem-doraNuk ka gjë më të rehatshme për zhvillimine e fëmijës suaj sa një gjumë i mirë gjatë natës!
Duke u rritur, fëmija juaj mëson. Çdo ditë ai është i ekspozuar ndaj situ atave të reja, nga të cilat ai mëson gjëra te reja. Në mënyrë që t’i fiksojë përvojat e reja dhe t’i përdorë ato, fëmija juaj duhet të jetë i shëndetshëm dhe rehat. A i ka nevojë të bëjë gjumë të rehatshëm, për të qenë më energjik dhe i gatshëm për zbulime të reja në mëngjes.

Nga më 4 Tetor 2008 nën Pediatria , 8,593 lexime 5 Komente

dora-e-babait-me-femijen
Lëkura e të porsalindurit është shumë e ndjeshme dhe delikate. Për këtë
arsye, një kujdes i mirë ndaj lëkurës është thelbësor për shëndetin dhe humorin e mirë të tij.

Nga më 24 Shtator 2008 nën Pediatria , 9,756 lexime 6 Komente

Biberoni dhe femijaGati të gjithë fëmijët lindin me refleksin e thithjes edhe pse ndonjëherë ka fëmijë, të cilët
duhet t’a mësojnë atë. Në këto raste nëna e re duhet të ketë durim dhe të Jsrkojë ndihmë nga infermierja. Pas disa përpjekjesh, fëmija pa dyshim do të fillojë të thithë në mënyrë të përshtatshme.

Nga më 23 Shtator 2008 nën Pediatria , 5,520 lexime Comments Off on Takimi i parë me fëmijën tuaj!

Tashmë fëmija juaj ka lindur dhe jeni bërë nënë! A ndiheni e befasuar nga disa gjëra që i përkasin pamjes së tij?

Takimi i parë me fëmijën
Ajo që ju befason më tepër janë përmasat e vogla të fëmijës suaj, sasia e flokëve te tij, trupi i rrudhur, koka e shtypur dhe vështrimi i papërfillshëm. Por mos u shqetësoni, gjithçka është në rregull. Pas disa javësh do të duket shumë i ëmbël. Jepini kohë që t’i tejkalojë disa rrethana te zakonshme që paraqiten te të porsalindurit.
Së shpejti do të shndërrohet në një fëmijë të ëmbël dhe të lezetshëm, me një fytyrë të vogël, të buzëqeshur dhe sy të hareshëm. A nuk është kjo ajo që keni pritur?
Për më tepër ju lutemi klikoni mbi titull.

Nga më 26 Korrik 2008 nën Pediatria , 9,760 lexime Comments Off on Problemi i reflusë tek bebet

Shumica e bebeve pasi pijnë qumësht e nxjerrin atë që pijnë. Tek disa bebe kjo është më e theksuar ( e shoqëruar me të vjella) dhe quhet Reflu. Kjo gjendje krijohet si pasojë e kalimit të ushqimit prej stomakut drej ezofagusit pra kthehet mbrapsh drej gojës. Tek bebet kjo është normale pra nuk quhet sëmundje por është fiziologjike (e zakonshme). Këta janë fëmijë normal dhe të shëndetshëm…

Për më tepër klikoni mbi titull.

Nga më 4 Korrik 2008 nën Pediatria , 19,981 lexime 8 Komente

6 muajt e parë bebi edhe sikur të mos marri asgjë tjetër qoftë dhe ujë qumështi i nënës do ti mjaftonte. Gjatë këtyre muajve këshillohet veçse qumështi i nënës ose ushqimet e posaçme për bebet(në raste të ndryshme). Mjeku i shton kësaj edhe ndihmë në vitamin dhe hekur. Bebet kanë një refleks i cili i bën ata që me anë të gjuhës të shtyjnë çdo gjë të fortë që i futet në gojë. Pas muajit të katërt ky refleks fillon e humbet. Gjithashtu po në këto muaj edhe nevoja për më tepër energji fillon e shtohet…

Për më tepër klikoni mbi titull.

©Mjeku24.Com - Të gjitha të drejtat i zotëron Mjeku24.Com. Ndalohet rreptëisht kopjimi dhe ribotimi. Dizenjimi dhe mirmajtja: SuperAlb.Com