Merr artikujt e fundit me RSS

Merr artikujt e fundit me email


Kërko në faqe
Reklamo Këtu
Reklamo ketu Reklamo ketu Reklamo ketu
Nga më 8 Dhjetor 2011 nën Stomatologjia , 5,648 lexime Comments Off on Shkaqet e mosmpirjes së dhëmbit

Shkaqet e moszënies së anestezisë (mpirjes së dhëmbit)

Për fat të keq mund të ketë raste kur një dhëmb nuk mund të mpihet.. Ndër shkaqet e moszënies se anestezisë do të përmendim:

1.Anatomia e nofullës së poshtme

Edhe dentisti më i mirë ndonjëherë nuk mund ta arrijë mpirjen që me injektimin e parë.
Kjo per shkak se nervi alveolar inferior që inervon gjysmën e nofullës së poshtme mund
të mpihet me vështirësi për shkak të vendodhjes së tij të vështirë. Tek disa pacientë anatomia e brendshme e nofullës së poshtme mund të mos përputhet me atë standarte dhe për rrjedhojë nuk arrihet mpirja.

Nga më 3 Nëntor 2011 nën Stomatologjia , 14,578 lexime Comments Off on Sëmundja e mishrave të dhëmbëve

Sëmundja e mishrave të dhëmbëve
Sëmundja e mishrave të dhëmbëve është inflamacioni i mishrave (gingivës) dhe dëmtimi i kockës që mban të vendosur dhëmbët në nofull. Sëmundja e mishrave të dhëmbëve është shumë e përgjithshme. Ajo prek më shumë se gjysmën e të rriturve me dhëmbë natyrorë. Trajtohet nga mjeku dentist dhe pritet një shërim i mire nëse mjekohet në fazat e para.

Nga më 22 Maj 2008 nën Stomatologjia , 24,979 lexime 7 Komente

Çdo njeri gjatë jetës së tij të paktën një herë ka vuajtur nga një problem i tillë pra nga era e keqe e gojës që në mjekësi njihet si HALITOZIS. Kjo për arsye të ndryshme. Mendohet se rreth %50 e popullsisë vuan nga një problem i tillë. Në Amerikë gati 50% e meshkujve dhe rreth 60% e femrave përdorin spray (erëra të mira) të ndryshëm apo çamçakëza për ta parandaluar atë.

©Mjeku24.Com - Të gjitha të drejtat i zotëron Mjeku24.Com. Ndalohet rreptëisht kopjimi dhe ribotimi. Dizenjimi dhe mirmajtja: SuperAlb.Com