Merr artikujt e fundit me RSS

Merr artikujt e fundit me email


Kërko në faqe
Reklamo Këtu
Reklamo ketu Reklamo ketu Reklamo ketu
Nga më 14 Korrik 2008 nën Urologjia , 8,610 lexime Comments Off on Kanceri i prostatit (pjesa e dytë)

Cilët janë faktorët e rrezikut ?

Mendohet të ketë tre faktorë kryesor :

1) Mosha.
2) Gjenetika (të paturit në familje e shton rrezikun për tu prekur).
3) Raca (sidomos zezakët)

Mendohet se dhe ushqimet me shumë yndyr janë rrezik gjithashtu edhe një lëndë e quajtur kadmium (tek punonjësit e fabrikave të llastikut p.sh ku përdoret kjo lëndë % e kancerit janë më të larta)…

Për më tepër klikoni mbi titull.

Nga më 7 Korrik 2008 nën Urologjia , 15,877 lexime Comments Off on Prostati (zmadhimi dhe kanceri i tij)

Është një organ që ndodhet tek meshkujt nën fshikëzën e urinës. Peshon rreth 18-20 gram. Lënda që prodhon përbën rreth 10-20 % të spermës dhe i ruan qelizat e këtij lëngu nga infeksionet në vaginë dhe bën spermën më likuide 20-30 minutat e para…

Për më tepër klikoni mbi titull.

Nga më 23 Qershor 2008 nën Urologjia , 18,651 lexime Comments Off on Të bërit synet (Cirkumzicioni)

Të bërët synet do të thotë heqja në mënyrë kirurgjikale e lëkurës që mbulon kokën e penisit. Kjo pjesë e lëkurës quhet prepicium. Në Amerikë është ndërhyrja më e shpeshtë kirurgjikale në pediatri. 1/6 e fëmijëve të botës janë bërë synet.

©Mjeku24.Com - Të gjitha të drejtat i zotëron Mjeku24.Com. Ndalohet rreptëisht kopjimi dhe ribotimi. Dizenjimi dhe mirmajtja: SuperAlb.Com