Merr artikujt e fundit me RSS

Merr artikujt e fundit me email


Kërko në faqe
Reklamo Këtu
Reklamo ketu Reklamo ketu Reklamo ketu
Nga më 9 Dhjetor 2013 nën Speciale , 4,191 lexime Comments Off on GURET NE VESHKA, PSE-TE E SHUMTA DHE OPTIMIZMI NE TRAJTIMIN MEDIKAMENTOZ

Guret ne veshka , sa te shpeshte jane?    5% e femrave dhe 12% e meshkujve te cdo moshe kane pasur te pakten nje krize nga guret ne veshka apo rruget urinare.   Kur duhet te dyshojme per gure ne veshka ? Nuk eshte shume veshtire per nje te semure me gure ne veshka qe […]

Nga më nën Infeksionet,Këshilla , 17,966 lexime Comments Off on INFEKSIONET E TRAKTIT URINAR: RENDESIA E INFORMIMIT, PARANDALIMIT DHE TRAJTIMIT

  INFEKSIONET E TRAKTIT URINAR : RENDESIA E INFORMIMIT, PARANDALIMIT DHE TRAJTIMIT   C`duhet te kuptojme me infeksione urinare? Infeksion i traktit urinar eshte nje infeksion qe fillon ne sistemin tone urinar i cili perbehet nga veshkat, ureteret, fshikeza e urines dhe nga uretra. Cdonjera nga pjeset te ketij sistemi mund te infektohet por shumica […]

Nga më 8 Dhjetor 2013 nën Kardiologji , 7,675 lexime Comments Off on PROLAPSI I VALVULES MITRALE

Prolapsi i valvules mitrale Prolapsi mitral ndodh kur valvula e zemres e cila ndodhet midis veshores se majte dhe barkushes se majte nuk mbyllet ne menyre te perpikte. Valvula prolabon lart ne veshore duke rezultuar disa here ne kthimin prapa te gjakut ne veshoren e majte (regurgitimi mitral). Tek shumica e njerezve prolapsi mitral eshte […]

Nga më 3 Dhjetor 2013 nën Kardiologji,Kirurgjia , 5,407 lexime 0 Komente

semundjet e zemres2Arteriet koronare jane enet e medha te gjakut qe furnizojne zemren me gjak te oksigjenuar. Semundja e arteriereve koronare shfaqet kur ato preken nga ateroskleroza apo demtohen. Zhvillimi i pllakave aterosklerotike ngushton arteriet koronare duke kufizuar furnizimin e zemres me gjak, gje qe shfaqet klinikisht me dhimbjen e gjoksit(angina pectoris), veshtiresi ne frymemarrje apo shenja te tjera. Semundja e arterieve koronare zhvillohet ngadale per disa dekada duke mos u vene re dhe shpesh shfaqet me atakun kardiak.

Nga më 19 Prill 2012 nën Infeksionet , 15,654 lexime 0 Komente

Infeksionet urinare janë një invadim bakterial i traktit urinar që përbëhet nga veshkat, ureteret(tubëzat lidhës mes veshkave dhe fshikëzës së urinës), fshikeza e urinës dhe uretra. Janë mjaft të shpeshta tek femrat dhe sidomos tek shtatzënat. Shkaku kryesor i predominimit në femra është afërsia e rrugëve urinare me anusin dhe gjenitalet. Shtatzania ofron faktor shtesë lehtësues të këtyre infeksioneve.

Nga më 8 Dhjetor 2011 nën Stomatologjia , 5,384 lexime Comments Off on Shkaqet e mosmpirjes së dhëmbit

Shkaqet e moszënies së anestezisë (mpirjes së dhëmbit)

Për fat të keq mund të ketë raste kur një dhëmb nuk mund të mpihet.. Ndër shkaqet e moszënies se anestezisë do të përmendim:

1.Anatomia e nofullës së poshtme

Edhe dentisti më i mirë ndonjëherë nuk mund ta arrijë mpirjen që me injektimin e parë.
Kjo per shkak se nervi alveolar inferior që inervon gjysmën e nofullës së poshtme mund
të mpihet me vështirësi për shkak të vendodhjes së tij të vështirë. Tek disa pacientë anatomia e brendshme e nofullës së poshtme mund të mos përputhet me atë standarte dhe për rrjedhojë nuk arrihet mpirja.

Nga më 3 Nëntor 2011 nën Stomatologjia , 14,194 lexime Comments Off on Sëmundja e mishrave të dhëmbëve

Sëmundja e mishrave të dhëmbëve
Sëmundja e mishrave të dhëmbëve është inflamacioni i mishrave (gingivës) dhe dëmtimi i kockës që mban të vendosur dhëmbët në nofull. Sëmundja e mishrave të dhëmbëve është shumë e përgjithshme. Ajo prek më shumë se gjysmën e të rriturve me dhëmbë natyrorë. Trajtohet nga mjeku dentist dhe pritet një shërim i mire nëse mjekohet në fazat e para.

©Mjeku24.Com - Të gjitha të drejtat i zotëron Mjeku24.Com. Ndalohet rreptëisht kopjimi dhe ribotimi. Dizenjimi dhe mirmajtja: SuperAlb.Com