Merr artikujt e fundit me RSS

Merr artikujt e fundit me email


Kërko në faqe
Reklamo Këtu
Reklamo ketu Reklamo ketu Reklamo ketu
Nga më 8 Dhjetor 2011 nën Stomatologjia , 5,648 lexime Comments Off on Shkaqet e mosmpirjes së dhëmbit

Shkaqet e moszënies së anestezisë (mpirjes së dhëmbit)

Për fat të keq mund të ketë raste kur një dhëmb nuk mund të mpihet.. Ndër shkaqet e moszënies se anestezisë do të përmendim:

1.Anatomia e nofullës së poshtme

Edhe dentisti më i mirë ndonjëherë nuk mund ta arrijë mpirjen që me injektimin e parë.
Kjo per shkak se nervi alveolar inferior që inervon gjysmën e nofullës së poshtme mund
të mpihet me vështirësi për shkak të vendodhjes së tij të vështirë. Tek disa pacientë anatomia e brendshme e nofullës së poshtme mund të mos përputhet me atë standarte dhe për rrjedhojë nuk arrihet mpirja.

Nga më 3 Nëntor 2011 nën Stomatologjia , 14,578 lexime Comments Off on Sëmundja e mishrave të dhëmbëve

Sëmundja e mishrave të dhëmbëve
Sëmundja e mishrave të dhëmbëve është inflamacioni i mishrave (gingivës) dhe dëmtimi i kockës që mban të vendosur dhëmbët në nofull. Sëmundja e mishrave të dhëmbëve është shumë e përgjithshme. Ajo prek më shumë se gjysmën e të rriturve me dhëmbë natyrorë. Trajtohet nga mjeku dentist dhe pritet një shërim i mire nëse mjekohet në fazat e para.

Nga më 13 Tetor 2011 nën Kirurgjia , 21,297 lexime Comments Off on APANDESITI AKUT

apandisit-kirurgjiÇFARË ËSHTË APANDESITI AKUT?

Apandesiti akut është inflamacioni i papritur i një organi të ashtuquajtur në latinisht appendix vermiformis. Më shpesh shfaqet tek moshat e reja dhe pothuajse njëlloj tek të dy gjinitë.

Nga më 17 Shtator 2011 nën Infeksionet,Pediatria , 22,063 lexime Comments Off on Era e keqe e gojës tek fëmijët -HIALITOSIS

Shpesh era e keqe e gojës së fëmijëve cudit prindërit, pasi pritet që nga fëmijët të ndiejmë vetëm erën e këndëshme karakteristike për ta.Kjo erë mund të bëhet mjaft e sikletshme madje ndonjë herë dhe dezdisëse.Që të hiqni merakun nga i vjen, më poshtë po rendisim disa nga shkaqet kryesore të saj.

Nga më 6 Prill 2011 nën Njohuri,Speciale , 11,118 lexime Comments Off on Çfarë trajton fizioterapia?

Fizioterapia, sekreti i një jete të shëndetshme! Fizioterapia ofron shërbime terapeutike në shumë specialitete duke përfshirë: <span style

Nga më nën Njohuri,Speciale , 8,220 lexime Comments Off on Ç’është fizioterapia dhe fizioterapisti?

Trajtimi fizioterapeutik bazohet mbi kërkimet shkencore dhe etikën mjekësore. Trajtimi udhëhiqet nga vlerësimi, bazuar në nevojat e pacientit, duke përdorur metoda teknike të ndryshme, që shërbejnë në përmirësimin e gjendjes. Përdoren teknika të trajtimit për të nxitur aftësinë dhe cilësinë e lëvizjes, për të ulur dhimbjen, për të rikthyer funksionin dhe për të parandaluar kufizimin e lëvizjeve. Punohet me programe të orientuara për mbarëvajtje shëndetësore dhe jetë aktive. Duhet të ofrohen shërbime për të ruajtur dhe rivendosur aftësi funksionale dhe lëvizje maksimale.

Nga më 10 Nëntor 2010 nën Këshilla , 9,386 lexime Comments Off on Dhjetë arsyet e ndjenjës së lodhjes


Dhjetë arsyet e ndjenjës së lodhjes
Shkaku nr.1 :Gjumë i pamjaftueshëm
Kjo gjë ka efekte negative në përqendrim dheshëndet. Për adultet është e nevojshme të paktën 7- 8 orë gjumë cdo natë.
E rëndësishme është vendosja e një programi të rregullt për gjumin.
Një këshillë e thjeshtë,largoni Laptopin,celularin apo televizorin nga dhoma juaj e gjumit.
Nëse këto masa nuk sjellin ndonjë përmirësim atëherë kërkoni ndihmën e mjekut specialist për ndonjë crregullim të gjumit.

©Mjeku24.Com - Të gjitha të drejtat i zotëron Mjeku24.Com. Ndalohet rreptëisht kopjimi dhe ribotimi. Dizenjimi dhe mirmajtja: SuperAlb.Com