Merr artikujt e fundit me RSS

Merr artikujt e fundit me email


Kërko në faqe
Reklamo Këtu
Reklamo ketu Reklamo ketu Reklamo ketu
Nga më 21 Tetor 2008 nën Pediatria , 8,832 lexime 4 Komente

bebi-ne-plazh

Fëmijët kënaqen kur i nxirrni shëtitje. Ajri i freskët dhe dielli janë të domosdoshëm për zhvillimin e tyre. Ndryshimet e temperaturës shtojnë aftësinë e fëmijës, për t’iu përshtatur të nxehtit dhe të ftohtit. Shëtitjet u japin energji dhe ndikojnë pozitivisht në gjendjen e fëmijës suaj. Nëse moti nuk është shumë i keq,ju mund t’a shëtisni fëmijën tuaj, duke filluar nga java e dytë e jetës së tij. Së pari filloni me shëtitje të shkurtra 15-20 minutëshe. Pastaj gradualisht, nga fundi i vitit të parë të jetës, ju mund ta zgjasni shëtitjen deri në disa orë.

Nga më 9 Tetor 2008 nën Gjinekologjia , 63,445 lexime 82 Komente

Në ditët tona janë të rralla problemet e infertilitetit që nuk kanë zgjidhje.Kësaj i thonë sterilitet. Me rritjen e teknologjisë edhe mundësitë janë rritur. Gjëja e parë që duhet bërë kur një çift kontakton me mjekun është një kontroll i imët i të dyve sepse problemi mund të jetë tek organet gjenitale por mund të jetë edhe ndonjë sëmundje tjetër.Kurimi ndryshon sipas shkakut…

Për më tepër ju lutem klikoni mbi titull.

Nga më 7 Tetor 2008 nën Pediatria , 7,925 lexime 1 Koment

 	femije-duke-fjetur-vetem-doraNuk ka gjë më të rehatshme për zhvillimine e fëmijës suaj sa një gjumë i mirë gjatë natës!
Duke u rritur, fëmija juaj mëson. Çdo ditë ai është i ekspozuar ndaj situ atave të reja, nga të cilat ai mëson gjëra te reja. Në mënyrë që t’i fiksojë përvojat e reja dhe t’i përdorë ato, fëmija juaj duhet të jetë i shëndetshëm dhe rehat. A i ka nevojë të bëjë gjumë të rehatshëm, për të qenë më energjik dhe i gatshëm për zbulime të reja në mëngjes.

Nga më 4 Tetor 2008 nën Pediatria , 8,282 lexime 5 Komente

dora-e-babait-me-femijen
Lëkura e të porsalindurit është shumë e ndjeshme dhe delikate. Për këtë
arsye, një kujdes i mirë ndaj lëkurës është thelbësor për shëndetin dhe humorin e mirë të tij.

Nga më 25 Shtator 2008 nën Këshilla , 21,275 lexime 6 Komente

Sot në botë mendohet se çdo vit 3.5-4 milion njerëz vdesin prej sëmundjeve që shkakton pirja e duhanit.
Çdo ditë mendohet se 10.000 njerëz vdesin prej duhanit.
Së shpejti pritet që duhani të zëjë vendin e parë e vdekshmërisë duke ja kaluar edhe vdekjeve nga aksidentet, vrasjet, SIDA apo tuberkulozi.
Në listën e sëmundjeve vendin e parë e zë kanceri i mushkërisë.

Për më tepër ju lutemi klikoni mbi titull.

Nga më 24 Shtator 2008 nën Pediatria , 9,463 lexime 6 Komente

Biberoni dhe femijaGati të gjithë fëmijët lindin me refleksin e thithjes edhe pse ndonjëherë ka fëmijë, të cilët
duhet t’a mësojnë atë. Në këto raste nëna e re duhet të ketë durim dhe të Jsrkojë ndihmë nga infermierja. Pas disa përpjekjesh, fëmija pa dyshim do të fillojë të thithë në mënyrë të përshtatshme.

Nga më 23 Shtator 2008 nën Pediatria , 5,289 lexime Comments Off on Takimi i parë me fëmijën tuaj!

Tashmë fëmija juaj ka lindur dhe jeni bërë nënë! A ndiheni e befasuar nga disa gjëra që i përkasin pamjes së tij?

Takimi i parë me fëmijën
Ajo që ju befason më tepër janë përmasat e vogla të fëmijës suaj, sasia e flokëve te tij, trupi i rrudhur, koka e shtypur dhe vështrimi i papërfillshëm. Por mos u shqetësoni, gjithçka është në rregull. Pas disa javësh do të duket shumë i ëmbël. Jepini kohë që t’i tejkalojë disa rrethana te zakonshme që paraqiten te të porsalindurit.
Së shpejti do të shndërrohet në një fëmijë të ëmbël dhe të lezetshëm, me një fytyrë të vogël, të buzëqeshur dhe sy të hareshëm. A nuk është kjo ajo që keni pritur?
Për më tepër ju lutemi klikoni mbi titull.

©Mjeku24.Com - Të gjitha të drejtat i zotëron Mjeku24.Com. Ndalohet rreptëisht kopjimi dhe ribotimi. Dizenjimi dhe mirmajtja: SuperAlb.Com