Merr artikujt e fundit me RSS

Merr artikujt e fundit me email

Kërko në faqe
Reklamo Këtu
Reklamo ketu Reklamo ketu Reklamo ketu

Nga më 2 Qershor 2008 nën Gjinekologjia , 270,580 lexime 318 Komente Email This Post Email This Post
Postoje në Facebook

Përgjigje: E nderuar znj.Ardita

Në lidhje me pyetjen tuaj na duhet të themi që megjithëse këto shqetësime mund të jenë fiziologjike (normale) për muajt e 2-të dhe të 3-të të shtatëzanisë se mitra dhe muskujt e saj janë duke u zgjeruar, përsëri ajo që vlen për të gjithë ata që kanë dhimbje të forta në bark vlen dhe për ju dhe ajo është që të vizitoheni tek një mjek, në rastin tuaj një gjinekolog (sepse jeni shtatzënë). Këto dhimbje mund të shkaktohen edhe nga probleme që nuk kanë lidhje me shtatzaninë p.sh nga zorrët, rrugët urinare, gurët në veshka etj. Apo nga probleme gjinekologjike p.sh kist në vezore, apo shtatëzania ektopike etj por këto nuk kanë vetëm dhimbje. Por mos u merakosni pasi ne përmendëm gjëra të përgjithshme pasi ne rreth jush nuk dime gjë tjetër veç dhimbjes.Vetëm të paturit e dhimbjes nuk të çon në diagnostikimin e problemit. Për mjekun është i nevojshëm një sqarim më i hollësishëm rrreth dhimbjeve (kur kanë filluar, si janë zhvilluar, a ka ndonjë shqetësim tjetër që e shoqëron p.sh të vjella apo a keni djegje gjatë urinës, a keni gjakderdhje nga poshtë etj.) .Mjeku nëse e sheh të arsyeshme mund të bëj një analizë urine, gjaku, matja e beta HCG, apo edhe eko të barkut. Gjithashtu dhe një vizitë gjinekologjike do të ishte në dobinë tuaj. Për të gjitha këto konsultohuni me mjekun tuaj pasi ai zgjedh atë që është më e mirë për ju sepse ne nuk ju kemi parë dhe një mjek e ka të vështirë pa e parë dhe vizituar të specifikohet në diagnostikim. Nëse nuk gjendet gjë atëherë themi që kjo është normale dhe do të kalojë. Nëse nuk keni ndonjë shqetësim tjetër veç dhimbjes (si p.sh hemoragji, temperaturë apo rritje të sekrecioneve të vaginës ) atëherë me shumë mundësi duke patur parasysh edhe muajt e shtatzanisë në të cilat jeni duhet të jetë diçka normale (fiziologjike). Për më tepër lexoni artikullin tonë po në këtë faqe me titullin “Dhimbjet gjatë shtatzanisë”.

U zgjata pak për shkak që ta kuptoni më qartë përse duhet që të flisni hollësisht me një mjekë megjithëse mund të mos jetë diçka shqetësuese apo mund të mos ketë lidhje me shtatëzaninë por një problem i përgjithshëm. Ju urojmë shëndet të plotë. Të shkuara.

Dr.Nurian Ohri

Rënia e flokëve tek femrat
Mëso dhe kuroi flokët e tua
www.mjeku24.com
Akne Vulgaris
Puçrat e fytyrës
www.mjeku24.com
Çfarë janë variçet?
Mësoni më shumë për variçet tuaja!
www.mjeku24.com
I respektuar vizitorë! Për shkak të pyetjeve të shumta përgjigja e pyetjes tuaj do të vonojë. Mos e shkruani një pyetje dy here dhe ju lutemi të jeni të durueshëm. Ju faleminderit!
Nëse dëshironi të na ndihmoni në punën tonë. Postoje në Facebook
Kliko këtu për të bërë Pyetjen tuaj
©Mjeku24.Com - Të gjitha të drejtat i zotëron Mjeku24.Com. Ndalohet rreptëisht kopjimi dhe ribotimi. Dizenjimi dhe mirmajtja: SuperAlb.Com